2009. július 12.

Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek (10/9)



"Holly összetörten, magába roskadva él férje halála óta, sokszor ahhoz sincs kedve, hogy kikeljen az ágyból és ennivalót készítsen magának. Úgy érzi, élete értelmetlen Gerry nélkül.
Azonban egy nap minden megváltozik, amikor egy csomagot kap, benne több borítékkal. Holly ezentúl izgatottan várja minden hónap első napját, ugyanis akkor bonthatja fel az újabb borítékot és olvashatja el Gerry soron következő üzenetét, a feladatot az előtte álló hónapra.
A feladatok teljesítésével Holly lassan újra megtalálja az utat az élethez. Visszatalál a családjához, régi barátaihoz, új barátságokat köt. Dolgozni kezd és életében először élvezi a munkáját. Majd végül megnyitja szívét egy új szerelem lehetősége előtt. Holly újra megtanul élni."

Ha csak úgy teljesen véletlenül akadt volna a kezembe a könyv, e rövid tartalomleírás biztosan felkeltette volna az érdeklődésemet. Érzelmes és szép történet, igényesen tálalva. Kellő arányban keverednek egymással a drámai és a humorelemek. Mentes mindenféle szentimentális giccsparádétól. Tartalmas könyv, szinte faltam az oldalakat egymás után. Igazából csak dicsérni tudom, mert tényleg egy remekül megírt regény. Talán az egyetlen negatívuma, hogy hiába vártam a szerelmi szál kibontakozását, csak nem akart megtörténni. Számomra egyértelműen azt az üzenetet közvetítette, hogy becsüljük meg szeretteinket, amíg csak lehetőségünk van rá, mert sosem lehet tudni, hogy mikor ragadja el mellőlünk a sors kegyetlensége. Film is készült belőle, P.S.: I love you címmel, amit előbb láttam, minthogy a könyvet olvastam volna. Sajnos a színvonala messze nem közelítette meg a regényét, egy csomó fontos momentumot kihagytak belőle és pár részt megmásítottak. Szóval, én mindenképpen a könyvet ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése