2009. január 28.

Wass Albert - Elvásik a veres csillag (10/9)



Tánczos Csuda Mózsi története tovább folytatódik. Miután vége a háborúnak, megpróbálja újrakezdeni az életét a kicsi családjával és állataival fenn a Kommandó lábánál. Ám megjöttek az oroszok, és velük együtt jött egy új dolog: A Kommunizmus.
Talán még az első könyvnél is nagyobb poénok, és vidám mesék vannak ebben a regényben. Például Mózsi a bosszús cigányokat igába fogja és minta gazdaságot csinál a saját földjén, mert a városból érkezik a fő elvtárs, és kell legyen mit mutatni neki, hogy a falun milyen szépen haladnak a tervgazdálkodással. Jól becsap mindenkit Mózsi, és még egy veres csillagot is kap a falu.
Ám ez a könyv sem marad el a szomorú történetekkel. A magyar forradalom hírére megmozdul itt is a székelység, bár igazából ők csak élni szeretnének. De csetepaték után kegyetlen mészárlás is lest a faluban, majd pedig még szomorúbb események történnek, de a végén a remény felcsillan, és Mózsi meséje ott végződik, ahol az első könyv kezdődött: ültet egy almafát.
Ezt a remekművet is egy erős 9-sel jutalmazom, ami nálam felér egy tízessel, de mégse az... Ajánlom mindenkinek ezt a két Wass Albert könyvet.

3 megjegyzés:

  1. kiváncsi vagyok hogy melyik könyv lesz az amit 10-re fogsz értékelni :D

    VálaszTörlés
  2. Wass Albert könyveket jelentet meg a pomázi Kráter Műhely Egyesület. További részletek a weboldalon, a Wass Albert menüpont alatt találhatók. http://www.krater.hu

    VálaszTörlés