2010. január 6.

Sam Taylor - Erdő Köztársaság 10/9




Michael és Louis szüleik halála után nagynénjükhöz kerülnek egy apró faluba. Itt ismerkednek össze a szomszédban lakó testvérpárral: Isobel-lel és Alex-szel. A 4 fiatal elhatározza, hogy megszöknek és kiköltöznek a közeli erdőbe, ahol megalapítják saját társadalmukat. Mindennek alapjául Rousseau-Társadalmi szerződését veszik és ennek megfelelően próbálják felállítani a köztársaság szabályrendszerét. Gyűjtögetnek, halásznak, vadásznak valamint elkezdik bontogatni szárnyaikat a szexualitás világában.
Délutánonként francia forradalmasdit játszanak és úgy tűnik működni látszik a köztársaság. Ám egyszer csak felbukkan Joy, a titokzatos lány és az addig idillinek vélt társadalom felbomlik. Isobel felismeri hogy ez már messze nem a játékról szól és menekülne, de nem lehet hiszen guillotine alá kerül mindenki, aki elárulja a köztársaságot és a polgártársakat..

Őszintén szólva ajánlásra olvastam el én is, de nem bántam meg. Nem mondom hogy a kedvenc könyvem lett, de el fogom még olvasni. Kell ilyen is az ember életébe szerintem. Ahogy sokan mondták: az első fele egy gyerekregény, ami szép fokozatosan csap át valami horrorisztikus és kegyetlen világba. A legmegrázóbb az egészben hogy ezek gyerekek és mégis egy felnőtt ember kegyetlenségeit ültette el némelyikben az író, ami a legvégén persze tettekké alakul.

És egy vélemény a könyv hátlapjáról:
"Sam Taylor története mesterien vált át A legyek urából az Ideglelésbe." Vogue

2 megjegyzés:

  1. Haliii!

    Nagyon érdekel a könyv..Asszem rá is keresek valamelyik antikváriumban. Olvastam a legyek urát, így érdekel a téma;)

    VálaszTörlés