2009. június 19.

Anne Gracie: Tudorok (10/7)

Többször szemeztem ezzel a könyvvel...mert tudtam, hogy van egy sorozat is belőle az egyik nagy csatornán. Ha annyira jó, hogy megér több évad sorozatot, akkor annyira nem is lehet rossz. Ez a könyv az első évadot öleli fel...Alcíme A király, a királyné és a szerető.
Történelmi regény, az ifjú VIII. Henrik uralkodóról szól...tivornyáiról, szeretőiről, fiú gyermek utáni vágyról, feleségétől Katalintól való elhidegülését, izzadó kór, franciákkal való kapcsolatok építése, császári kavarások, a katolikus egyházhoz való viszonyáról, erények...stb.
Tipikus királyi életforma folytatása és persze szerelmi szálak itt ott bejönnek a képbe...románcokba keveredik férfi és nő...ezek teszik kicsit fordulatosabbá...mert a történelmi részek nekem néhol túl kuszák voltak..lehet azért mert Anglia történetét ilyen mélységekben nem olvasgattam..de néha nehéz volt tartani, hogy ki kicsoda...és hogy mikor rangot kaptak..kik is lettek...ki ki felett áll??stb.
A fő szerelmi szál a király és Anna között kialakuló cselszövéses fondorlatos kapcsolat...Annát meglátta Henrik és kellett neki...de a lány titkokat őriz..és lehet csak kihasználja?
Közben a Királyné puffog férje miatt...imádkozik fiú gyermekért....de a végén lehet megszabadulnak tőle?
Összességében tetszett a könyv...azért kíváncsi leszek a második részre is..hogy hogy is folytatódik??

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése