2009. október 6.

John Irving – 158-fontos házasság (The 158-Pound Marriage) (10/8)


Még mindig úgy gondolom, hogy nagyon nagy kár, hogy Magyarországon nem annyira ismert az író, és kevés könyve jelent meg.


A történet egy párocskáról szól, több éve házasok. Végig megyünk nagy vonalakban mindkettő életén, visszaemlékezésekkel. A nő Ausztriában született (mindegyik könyve kapcsolódik Bécshez, bár azt olvastam a legújabb már nem). Találkoznak egy másik párocskával, és a barátságból több lesz. Egy amolyan feleség csere. A feleség és a másik pasi megértik egymást, mindketten valamilyen módon kapcsolódnak Ausztriához. A férj pedig a másik nővel kavar. És így élik életüket. Helyenként nagyon perverz dolognak tartottam…. A férj dug a másik nővel, valamikor éjjel hazaérkezik, hogy a felesége mellett alhasson, ugyanazon a helyen, ahol fél órával ezelőtt egy másik pasi volt, és a feleségét dugta…. Ezen kívül a földön, ágyban, fürdőszobában, még megtalálhatóak a „szerelem” jelei, sőt sokszor utána takarít.

Szóval undorító egy dolog, de jól van leírva, a lelkivilággal is foglalkozik. A négyesből ki hogyan éli meg a dolgokat, illetve ki a leggyengébb láncszem, mit gondolnak, kinek a „hibájából” lesz vége a szuper kis négyesnek….


Szóval biztos nem mennék bele egy ilyen dologba :) de azért még jó a könyv ;) és simán elolvasnám még egyszer. Könnyen olvasható.


Aki tud angolul, mindenképp ajánlom.


UI: font, mint súlymérték :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése