2009. február 1.

Jane Green: Férfiak városa (10/6)


A főszereplők Alice és Joe. Alice már a középiskolában szerelmes volt a srácba, de az figyelemre sem méltatta. Majd 15 évvel később újra összefutnak, és Joe, aki a legnagyobb nőcsábász végre megállapodni készül. Tudja jól, hogy a cicababákat nem fogja feleségül venni, Alice pedig kedves, gondoskodó és némi változtatással bombanő lehet.
A könyv az esküvőjükkel kezdődik, és már az első fejezet végén kiderül, hogy Joe hűsége nem elég stabil. Ezen kívül az esküvő sem olyan, mint amit a lány megálmodott, se a karácsonyfa. A férfi mindenben fölénybe kerül. (Nesze neked lányos álmok és önmegvalósítás!)
5 éve házasok és Joe-nak volt közben néhány szeretője, amit Alice nem tudott. De a férfi elhatározza, hogy nem lesz több félrelépés. Szereti a feleségét és nem akar neki fájdalmat okozni, ekkor jelenik meg Josie…
Alicenek egyre inkább nem tetszik a fényűző, de magányos életmód. Nádtetős házat akar és partira járás helyett gyerekeket. Legjobb barátnője Emily irigyli Alice életét, mindig is ilyen fényűző, modern és sikeres szeretett volna lenni. Ő az örök szingli, aki nem tud megállapodni senki mellett.
Aztán egy napon Joe-t áthelyezik New Yorkba, kiderülnek róla olyan dolgok, amiket sejthetünk. A költözés jól meg, a belvárosban Joe ízlésének megfelelő lakást vesznek, vidéken pedig Alice megkapja a hőn áhított házat. De mindegy egyre rosszabbra fordul, Alice rájön, hogy mennyire külön világban élnek.
Tudnak vajon változtatni egymáson? Meg tud alkudni a férj? Alice továbbra is mindent elnéző, hűséges mintafeleség marad? Majd mi robbantja szét a két legjobb barátnőt?

Teljesen átlagos könyv. Nem mondanám se túl jónak, se túl rossznak. Egyszer olvasható ponyva. A szex jelenetek rövidek kellemesek. Teljesen átlagos a sztori. Semmi extra. Kevés szereplő, semmi kirívó karakter.
Előjönnek a tipikus „olyan legyél, amilyen nem vagy” vagy „a jófiúk unalmasak, a jó pasik pedig hűtlenek” örök igazságok. A vége jó, pozitív, nem ragozza túl. Az utolsó bekezdésben mégis elmeséli, hogy kivel mi történik a továbbiakban, de lényegre törően és röviden.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése