2009. február 15.

Petri Lukács Ádám: Pánik (10/6)

"Magyarországon ma a felnőtt lakosság több mint tíz százaléka szenved pánikbetegségben vagy valamilyen kényszerbetegségben illetőleg depresszióban. Könyvünk célja a betegségek érthető, de szakszerű ismertetése, felvilágosítás, szolgáltatás, szórakoztatás."

Ismerteti a betegségek tünetegyüttesét, a diagnózis felállításának módját, kór lefolyását, a lehetséges terápiás módokat, betegek jogait.
Egész jó összeszedett könyv, összeszedi a különböző betegségeket és jellemzőiket kb. 160 oldalban:
pánikbetegség, depresszió, anorexia, bulimia, kényszerbetegségek.
Olvashattam beszélgetéseket szakemberekkel, akik különböző összefüggéseket fejtegetnek..szex és pánik, drogok és pszichés betegségek..
Majd személyes történetek és betegségek kialakulása..."sztárok" tollából...kinél, hogy alakultak ki ezen betegségek...mik segítettek nekik...ki hogyan élte meg azt, hogy beteg.(pl. Albert Györgyi, Cher, Geri Halliwell, egy politikus...stb.)
Írnak a leggyakoribb gyógyszeres terápiákról benne..majd az Integrált Kifejezés és táncterápia hasznosságáról.
Fontos szakkifejezések és segítő intézmények címlistáját is tartalmazza a könyv vége...jó tudni, hogy hová lehet fordulni a bajban.
Érdekesnek találtam a betegek jogairól szóló részt is, ahol a beteg kényszer kezeléséről van szó...jogból ezt már tanultam, de jó volt feleleveníteni.
Lényegesen több információt tartalmazott, könnyen értelmezhető volt, és fontos infókat adott.
Érdemes elolvasni, akit érdekel ez a téma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése