2009. augusztus 18.

Jennifer Cruise: Fogadj rám (10/10)


Minerva Dobbst két hónap után kíméletlenül lapátra teszi a barátja, azzal az indokkal, hogy a lány nem hajlandó lefeküdni vele. Minerva majd szétpukkad a méregtől, leginkább azért, mert így kísérő nélkül marad húga három hét múlva tartandó esküvőjére. Így kapóra jön, amikor véletlenül maghallja, hogy az expasija fogadást köt az egyik üzlettársával, a nőfaló és mindig nyerésre játszó Calvin Morrisey-vel, hogy az nem tudja a lányt ágyba vinni egy hónap alatt.
Minerva hagyja magát felszedni. Hátsó szándék vezérli: ha egy hónapon keresztül az orránál fogva tudja vezetni a férfit, az elveszíti a fogadást, neki viszont lesz kivel mennie húga esküvőjére. Ám az első randi balul sül el és mindketten remélik, hogy soha többet nem látják egymást. Csakhogy a sors folyton egymás útjába sodorja őket. Szép lassan egymásba szeretnek, de közben az exeik végig azon fáradoznak, hogy szétválasszák őket. Sikertelenül. Na és persze ott vannak a barátok is, akik mindenbe beleütik az orrukat.


Egyértelműen csajos könyvről van szó, de egyáltalán nem abból a rózsaszín lányregényfajtából, mint amilyennek elsőre a tartalma alapján tűnik. Épp ellenkezőleg, szórakoztató, aranyos sztori, remek humorral fűszerezve. Bár amikor elkezdtem olvasni, nem számítottam sok jóra. Ugyanis kicsit unalmasan indult a történet és eléggé kusza volt. Nem nagyon tudtam kiigazodni a karaktereken, hogy ki kicsoda. De ahogy lapoztam tovább az oldalakat, kellemesen csalódtam. A helyére került minden és mindenki és a sztori is kezdett egyre érdekesebb fordulatot venni. Bájos és elragadó volt, ahogy a két főszereplő szép lassan egymásra talál, miközben az exeik és némely barát is a szétválasztásukon mesterkedik. A végkifejlet különösen elnyerte a tetszésemet, amikor is percre pontosan a fogadás idejének leteltéhez igazítják az első szeretkezésüket, csakhogy ne tűnjön úgy, mintha tényleg emiatt történne meg a dolog.


Tetszett, hogy nem várt meglepetést okozott. Bátran ajánlom minden csajszinak, akiben van egy kis fogékonyság az egészséges mértékű romantika iránt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése