2009. szeptember 27.

Patrizia Gucci: Szingli (10/5)


"A legnagyobb luxus, hogy csak magunktól függünk: miért kellene elhinnünk, hogy képtelenek vagyunk férfi nélkül élni?"
Hogyan lehet egyedül élni úgy, hogy közben nem érezzük a magányt? Hogyan viselkedjünk, ha szállodába, étterembe vagy éppen partyra megyünk szingliként?
Tanácsokat ad arra vonatkozóan, hogy egyedülállóként se érezzük vesztesnek magunkat, hanem ismerjük fel az egyedüllét előnyeit is. Természetesen mindennek van rossz oldala is, és ugye amúgy is mindig azzal vagyunk elfoglalva, ez a könyv pont ennek az ellenkezőjét mutatja be.
Vegyük pozitívumnak azt, hogy nem kell senkihez alkalmazkodjunk, nem kell senkinek megfeleljünk. Az egész napot otthon tölthetjük egy öreg melegítőben a tévé előtt, ha ehhez van kedvünk, vagy éppen partyról partyra járva flörtölhetünk.
Természetesen kicsit lesarkított és leegyszerűsített a könyv az én számomra. Hiszen itt a jó oldalt próbálja mutatni, de közben tudjuk, hogy szívesen alkalmazkodunk, ha van kihez...
A könyv 194 oldal és kb 1,5-2 óra alatt elolvasható. Én egyhelyben elolvastam, szóval nem igényel túl nagy agyi kapacitást. Viszont az egyszerűbb lelkek számára biztosan hasznos.

1 megjegyzés:

  1. hát igen, a pozitív oldalát kell nézni a dolognak. de ezt szerintem a nő magától is tudja....

    VálaszTörlés