2009. február 6.

Jeffery Deaver - Az Illúzionista (10/8)


Tavaly nyáron egy kellemes könnyed olvasmányra vágytam, a sok tanulás után ezért a neten megrendeltem eztet a krimit. Miért? 1. szeretem a krimit. 2. szeretem a bűvészetet, a trükköket. Pff..: akkor ezt a könyvet nekem találták ki.
Egy kicsit háborodott ex-illúzionista (bűvész) elkezd különféle híres trükköket bemutatni embereken - persze a veszélyesebb, halálosabb fajtából - ami többnyire halállal végződik. Félbevágott fickó, fullasztó gúzsbakötés...stb. Erre a rendőrség is felfigyel, és mivel nehéz ügynek látszik az ügyet egy zsenire kell bízni. Nyomozónk rokkant, de van egy segéde, egy szuper zsaru nőci, aki kicsit elferdült, hisz nő , nem megy nyomozónak, csak akkor, ha az apa is az volt és: jelen esetben ez van.
A Gyilkos szedi áldozatait, de közben egy másik szál is becsatlakozik az ügybe: Fehér testvériség lecsukott banda vezére képében. kesze-kusza történet, tele váratlan fordulatokkal, és "húúú bazzeg erre nem is gondoltam volna!" meghökkenésekkel.
Amikor már azt hinném, hogy ezt nem lehet cifrázni, és az ügy lassan megoldódik akkor jön egy váratlan csavar.
Gyorsan kiolvastam a könyvet. Kellemes szórakoztató könyv volt, ajánlom annak, aki szereti a krimit és a pörgős eseményekkel teli olvasmányt. Végig feszültségben tart! Értékelés: 8-as.

4 megjegyzés:

  1. Hm, így a leírás alapján jónak tűnik...nagyjából ugyanazon okok miatt, amiket te írtál az első bekezdésben :)
    Nagy eséllyel nem mondok újat, de A tökéletes trükk mindenképpen ajánlott a témában, könyv- és filmváltozatban egyaránt :)

    VálaszTörlés
  2. na erre én is kíváncsi lettem, remélem megvan a könyvtárban, mert azt hiszem egy darabig nem veszek könyvet, idén már több mint 20ezret költöttem könyvekre szóval most stopppppppppppp :)
    legközelebb az új holdat veszem meg, úgy várom már :):):)
    de én szeretem a krimit is szóval valószínű elolvasom ha meg tudom szerezni :)

    VálaszTörlés
  3. Töéletes trükk ahhhhhhh:D szuper film, szuper színészekkel...;)

    könyveb nmég nem olvastam, de a film TUTKÓ Küllő!!

    20ezer könyvekre? jó helyre ment;)

    VálaszTörlés
  4. jajja sztem is jó helyre :D ide a polcokra :D

    VálaszTörlés