2009. február 25.

Kathy Lette: Hogyan öljük meg a férjünket? (10/9)


A könyv Jazz letartóztatásával kezdődik a férje meggyilkolása miatt. Megkéri barátnőjét, Cassandrát (akinek a szemszögéből ismerhetjük meg a sztorit), hogy mesélje el a történetüket az ügyvédjének. Cassandra pedig leírja, hogyan él a három barátnő: Jazz, Cassandra és Hannah boldogan vagy épp boldogtalanul a házasságukban. Fény derül Jazz férjének hűtlenségére, amire Jazz is jópár szerető elfogyasztásával válaszol. A három nő csakúgy mint a legtöbb női barát kitárgyalják egymás életét a szextől a mosogatásig, elhordják egymás férjeit mindenféle szemét gazfickónak. Viszont mikor Jazznél kiborul a bili a férje hűtlensége miatt elkezdi egyre jobban belelovallni Cassandrát is abba, hogy az ő házassága is boldogtalan. Mígnem Cassandra házassági terapeutához cipeli a férjét, aki összeszűri a levet a terapeutával. Innentől mindkét nő élete romokban hever, nem csak a házimunka, a gyereknevelés, a hűtlen házastárs okoz gondokat, de még a munkahelyi problémák is felmerülnek Cassandra életében.
Hannah pedig, aki váltig állítja, hogy az ő férje mekkora isten, kikezdett Jezz 17 éves fiával, miután megtudta, hogy a férjének van egy másik családja is rajta kívűl.
Hogy ezek után, hogy történik a gyilkosság? És vajon ki öl meg kit? Tényleg Jazz tette el láb alól a férjét vagy valaki más? Esetleg volt valaki vagy valami ami a segítségére sietett?

Nagyon nagyon régen nem nevettem ilyen jókat. Igazi női szemszögből megírt regény, ami bemutatja, hogy a férfiak érzéketlenek, nemtörődöm stílusukkal az őrületbe kergetnek minket, viszont néha képesek belátni, hogy hibáztak és nagy ritkán vannak olyan díszpéldányok, akik meg is tudnak változni.
Nagyon nagyon tetszett, akár 10-es is lehetne, de azért a 10-essel csak úgy nem dobálózom :-)

"A nők többet gondolkodnak azon, hogy min gondolkodnak a férfiak, mint amennyit a pasik egyáltalán gondolkodnak."


"A férfiak olyanok, mint a könyvek. Annyi van belőlük, és olyan kevés az idő."

5 megjegyzés:

  1. Na végre valami, amit olvastam és hozzá tudok szólni :D

    Szerintem a könyv stílusa szuper, én is jókat röhögtem rajta, de maga a sztori nem tetszett túlságosan. Mármint, milyen barántő az, aki viszonyba kezd a legjobb barátnője kamasz fiával, és milyen undorító a terapeuta és a férj viszonya is, és hogy ilyen megaláztatás után csak úgy belibben az orgazmus... Nekem ezek nagyon nem életszerű dolgok. A nők és a házasságaik válsága igen, mert ilyen a valóság, de ezek a mellékszálak nekem kiábrándítóak voltak. De a gyilkosság sztori telitalálat!

    VálaszTörlés
  2. teljesen igazad van, részben barátság ez csak a 3 nő között, másrészt pedig képmutatás. Hiszen milyen barátnő az, aki arra megy rá, hogy ha ő boldogtalan akkor a másiknál is elkezdjen piszkálódni?
    mondjuk a terapeuta meg a férj viszonya várható volt, és éppen nem tartom azt sem kizártnak hogy ez is megtörténhet a valóságban.
    Nekem annyi bajom volt még, hogy fura volt a szexjeleneteket olvasni, hiszen tudtam hogy 40 feletti nőkről van szó.

    VálaszTörlés
  3. 40 fölötti nőkről? -na nekem ez egyáltalán nem tudatosodott, pont azért, mert tizenéves csitriként viselkedtek :) Az lett volna jó, ha az írónő végigviszi azt a stílust és humort, ahogyan belekezd a történetbe: hogy igen, dolgozni kell, a gyerekek, és hogyan legyek vonzó, és nem az igazi a szex, és milyen idióta tud lenni a férfi stb. Ezek olyasmik, amiken a nők össze tudnak mosolyogni.(Azok is, akik még nem házasok;)

    VálaszTörlés
  4. igen nekem is ezek az örök igazságok tetszettek a legjobban, amik néha cinikusan, héha viccelődve, néha túl irónikusan voltak leírva :)

    VálaszTörlés
  5. olvasom olvasom:)lassan de biztosan :D

    VálaszTörlés