2009. február 12.

Tim Willocks - Lázadás a Zöld-folyóban (10/8)


A "majd ezt is elakarom olvasni" polcom következő darabját végeztem ki, és megosztom élményemet a net társadalommal. (blogunk kevéske lelkes olvasójával:)
A borító is sejteti, de a cím még inkább, bizony itt egy kemény börtön-lázadásos-gyilkolós-akció regénynek kezdtem neki. Jelentem lázadás van, gyilkolás -dögivel akció kellemes mennyiségben, viszont amire nem igazán számítottam: Filozófiai mélységekbe merülő gondolatok - és méghozzá fasza kerek mondatok képében, amit megért az egyszerű polgár is - és szex! De annyi, hogy még egy pornó film rendező -teszem azt Kovi - is belepirulna a részletek olvasásába. Buzik, feketék megerőszakolása, néger feleség a fehér vezér oldalán, Doktor nő, aki kéjesen vágyik fő hősünkre, a gyengélkedő vezetőjére: Klein doktorra.
Ennyi dugást, még életemben nem olvastam!
A történet egyszerű, nem sok fordulattal, de érdekesek a szereplők, kezdve a hibbant börtön igazgatóval, aki a lázadást akar, Henry Abbott, egy félkegyelmű óriás, Wilson a feketék vezére visszafogott bokszoló- papként viselkedik Agry, a fehérek fejese, bosszú hadjáratot indít mert feleségét (egy fekete srác) elveszik tőle. Hector egy vadállat, aki mindenáron megakarja ölni a kórházban fekvő aids-eseket.
Dúrva szövegen itt-ott amott nagyot kacagtam, érdekes stílusa van az írónak. Belemerülhetünk a börtön élet kemény világába, kereskedelem, erőszak, sorrend...Klein a hősünk korán megtanulja a fő szabályt: "Kurvára semmi közöm hozzá!", így talán túlélheti a fegyenc életet.
Tetszett a könyv, néha nem tudtam letenni, de nem lesz életem nagy regénye. Érdekes volt, jó volt, izgalmakat tartogatott, bár a vége annyira nem jött be (happy end). Értékelésem: 8-as. Ajánlom azoknak, akik szeretnének egy fasza tökös erotikus-akció-filozófikus egyveleget olvasni. Higgyétek el, ez mind benne van!

6 megjegyzés: