2009. április 2.

Stephenie Meyer: A burok (10/9)


Azzal szeretném kezdeni, hogy azért kapott a könyv "csak" 9-et,mert nem vagyok szokva a sci-fi-hez és az első 50 oldalon nehezen verekedtem át magam. Viszont azután...,alig vártam, hogy legyen egy kis időm olvasni. Nagyon tetszett!

Maga a történet annyira bonyolult és sűrű, hogy nehéz lenne tartalmat írni róla. A lényege, hogy egy idegen faj elfoglalja a földet és az embereket használják gazdatestnek, az emlékeikből szereznek információkat és ezek alapján próbálják elkapni azt a néhány embert, akik még életben maradhattak. Bár az idegenek ill. a lelkek, akiket a testekbe telepítenek nem gonoszak, ők tényleg azt gondolják, hogy ezzel jót cselekednek, hisz ők a borzalmakat látják az erőszakot az emberek viselkedésén. Például képtelenek hazudni, kedvesek egymással, nincsenek vagyoni különbségek . A könyv főszereplője is egy lélek, a neve Vándor. Őt is betelepítik egy testbe, de ezt a testet nem hagyta el a jogos tulajdonosa. Az a furcsa helyzet lép fel, hogy egy testben két lélek lakik. A lány Melanie igazi küzdő, féltve őrzi emlékeit a testébe helyezett lélek elől, hisz az öccse és szerelme, reményei szerint még bujkál vhol a világban. Elkezdődik a testen belüli csata kettejük közt, a Vándor néha úgy érzi, hogy beleőrül, hogy folyamatosan beszél hozzá a nő, akié a test volt, nem hagyja ésszerűen cselekedni, de azután lassan összebarátkoznak vagy inkább megbékélnek és elkezdődik az ő nagy közös kalandjuk. És a könyv is még csak itt kezdődik...:)

Ajánom mindenkinek, aki nem olvas sci-fi-t,mert tényleg nagyon jó. Szól az elfogadásról, az előítéletről, a barátságról és nem utolsó sorban a szerelemről. A szerelmi szálat nagyon komolyan kitalálta az írónő! Szeretem Stephenie Meyer-t!!! :)

1 megjegyzés: