2009. március 31.

Sophie Kinsella: Kétbalkezes Istennő (10/7)


"A nevem Samantha, huszonkilenc éves vagyok. Életemben még semmit sem főztem, sőt még egy gombot sem varrtam fel soha. De azt tudom, hogyan kell átstrukturálni egy vállalat pénzügyi megállapodását úgy, hogy megtakarítsak vele az ügyfelemnek harmincmillió fontot. Samantha sikeres, londoni jogász. Rengeteget dolgozik, nincs magánélete, és már csak egy hajszál választja el élete nagy álmától, hogy üzlettárs legyen egy ügyvédi irodában.Stressz és adrenalin nélkül nem tud élni. De egy napon hatalmas hibát követ el, amely romba dönti a karrierjét. Összeomlik, rémületében kirohan a vasútállomásra, felugrik az első induló vonatra, amellyel hamarosan egy vidéki kisvárosban találja magát. Fogalma sincs hol van, ezért bekopog egy házba útbaigazításért, ám ott összekeverik az új házvezetőnővel. Az események hatása alatt belemegy a játékba, noha a házimunkákról enyhén szólva is hiányosak az ismeretei. A háziaknak fogalmuk sincs, hogy egy 158-as IQ-val rendelkező, Cambridge-diplomás jogászt vettek fel - Samanthának pedig fogalma sincs, hogyan kapcsolja be a sütőt...Hamar beüt a krach. Kaotikus állapotok alakulnak ki, amikor megpróbálja bekapcsolni a mosógépet... kivasalni egy inget... vagy elkészíteni a cordon-bluet vacsorára... "

Ez a könyv hátulján az ismertető és azért másoltam be,mert ugyanezt írtam volna le nagyjából a tartalomnak.

Nagyon szórakoztató, könnyed, helyenként vicces olvasmány. Egy picit elgondolkodtató,h mit kéne választani a nőknek? Helyénvaló az, hogy képesek óriási karriert befutni, de egy gombot valóban nem tudnak felvarrni vagy egy vacsorát elkészíteni? Vagy jobb ha önmagukat feladva csak a háztartásnak élnek igazi házitündérként? Véleményem szerint egyik sem jó,de tény,hogy nehéz minden fronton megállni a helyünket. Szegény Mi! Szegény NŐK!!! :)

1 megjegyzés:

  1. Nos, ez viszont megfogott :) sztem, mindenből egy kicsi, szóval, azért tudjon egy gombot felvarni, egy vacsit készíteni.... szerintem (ah, na, nem mindig voltam én ilyen :P )

    ki írta a könyvet?

    VálaszTörlés