2009. március 22.

Sheila O'Flanagan: Megint egyedül (10/5)


Kezdem azzal, hogy bár nemzetközi bestseller a könyv én még sem voltam ennyire elájulva tőle. Ráadásul a cím nem tükrözi teljesen a tartalmat.
Alixet elhagyja a barátja, mert a 33 éves karrierista lány egyelőre még nem kíván családot alapítani. Paul pedig vágyik már a házasságra és a gyerekekre. Ez eleve fura lehet nekünk nőknek, hiszen általában fordítva szokott lenni. A férfi új életet kezd egy másik nővel, Alix pedig a munkába temetkezik, hiszen ő a főnöke a devizaügynökségnek, és a beosztottjai kisebb puccsot szándékoznak elkövetni ellene. A lány életében természetesen megjelenik egy újabb férfi, akitől próbálja teljesen távol tartani magát, több kevesebb sikerrel. Felbukkan a 30 éve eltünt apa is, aki látni szeretné a lányát.
A sztori maga jó. Egy szálon fut csak, szóval teljesen érthető. Lehet, hogy rossz időszakomban olvastam, ezért tudom csak átlagosra értékelni. Téli estékre, nyaralásokra kiváló időtöltés lehet ez a könyv, de ha valaki valami nagyszabásút szeretne olvasni, ami időtlen időkig megmarad az emlékeiben, akkor ne ezt válassza. Ettől függetlenül el szeretném olvasni az írónő többi könyvét is, mert jól ír. Tetszik a stílusa, tetszik, hogy követhető a könyv, nincs túl megbonyolítva. Van benne szerelem, van benne ellenségeskedés. Van szakítás, családi dráma, szerelmi vallomás szóval minden, ami egy romantikus könyv elengedhetetlen része.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése