2009. március 7.

Freya North: Mindent anyánkról (10/7)


Három testvér lányról szól a történet, akik mind a harmincas éveikben járnak, férjezettek és természetesen nagyon boldogok. Fennek van egyedül saját gyermeke, aki nemrég született, és ezért anyai kötelességeit sokkal fontosabbnak érzi, mint azt, hogy a férjének is megfeleljen.
Pip férje gyermekével kell megelégedjen egyelőre, hiszen folyton azt hangoztatta, hogy nem kell neki saját gyerek, mígnem rájött, hogy mégis kell, de a férje nem veszi komolyan. Cat nagyon szeretne gyereket, férjével rajta is vannak a témán.
A három lányt édesanyjuk még kiskorukban elhagyta egy másik férfi szerelméért, akivel 30 évig élt együtt, de most meghalt. A lányokat a nagybácsi nevelte fel, az apjuk ugyanis meghalt. Legalábbis ezt hitték ennyi éven keresztül. Egészen addig, amíg a nagybácsi Djangó 75. születésnapi buliján be nem toppan az édesanyjuk.
Ekkor a feje tetejére áll minden. Senki nem biztos semmiben. Senki nem hisz el semmit. A lányok között is akadozik a kapcsolat pár hétig, de se a nagybácsival, se édesanyjukkal nem kívánják felvenni a kapcsolatot.
Közben kiderül, hogy Djangó nagybácsinak előrehaladott prosztatrákja van, amit a három férjnek kell elmesélni a lányoknak.
Vajon mi derült ki a születésnapi bulin? Meg tudnak-e bocsátani a lányok az anyjuknak, aki 30 éven át még rájuk sem nézett soha? És el tudják –e fogadni azt, hogy a Djangó is ennyi éven át titkot rejtegetett?

A szeretet alapvető feltétele, hogy tudjunk bocsánatot kérni, ha valami rosszat tettünk vagy ha hülyén viselkedtünk, mert furcsamód azokat bántjuk meg a legjobban, akiket a legjobban szeretünk.


Nem az az igazi kihívás, hogy az ember megtalálja élete párját, hanem az, hogy aztán mindvégig szeretni is tudja.


Sokszor elérzékenyültem, néhány könnycsepp ki is csordult. Igazából nem tudok ódákat zengeni. Jó könyv. Érdemes elolvasni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése