2009. március 12.

Libor Anita-Valuska László: Szakíts, ha bírsz (10/6)


Nem szokványos könyv. Hanem blogkönyv. Vagyis a www.szakitshabirsz.blog.hu nyomtatott verziója. Olyan történetekből áll, amelyek a megtörtét szakítás miértjét és hogyanját taglalják.
Jókat nevettem rajta, sokszor megdöbbentem, hogy te jó ég, ha ez tényleg megtörtént, akkor mennyire gáz/megalázó/égő/szánalmas stb.

Én megvettem a könyvet, mert már nagyon régóta nézegettem. Valahogy eszembe sem jutott utánanézni, hogy ez a blog létezik-e még, vagy hol lehet elérni. Így kicsit bánom, hogy úgymond feleslegesen adtam ki pénzt rá. Egyszer olvasható, de inkább ajánlom a blogot mindenkinek, mint hogy megvegye a könyvet.
Csak én lehetek ekkora könyv fanatikus, hogy nem nézek utána, hogy magyar blogról van szó, és még a mai napig is működik.

Lényeg a lényeg. Szóval amire rájöttem. Az a közmondás, hogy
az ellentétek vonzzák egymást
sem mindig igaz, főként akkor nem, amikor hatalmas szakadék van a felek között. Hiszen sokszor mondjuk, hogy a pénz nem számít, és alkalmazkodni kell a másik szokásaihoz és stílusához. Éppúgy ahogy a másik fél is hozzá kell szokjon ahhoz, amit mi kedvelünk. Ezzel szemben a hatalmas anyagi szakadék a két fél között csak nagyon ritkán jövedelmező, éppúgy a vallási nézet is sokszor szakító ok lehet, főleg ha valaki a világtól elvonultan akar élni és pusztán a meditálásban akarja kiélni szexuális vágyait.
Mindenkinél van gazdagabb, és az öltözködésre is nagyon oda kell figyelni éppúgy mint a visszaeső hűtlenkedőkre.

Tény, hogy sokszor az a hibás, aki a végén a szenvedő félként kerül ki a kapcsolatból, hiszen visszafogadta/ kölcsön adott neki/ elhitte a sorozatos hazugságait, pedig intő jelek voltak. Mégis vannak az elvetemült szemétládák, akik addig ütik a vasat amíg meleg, majd új vas után néznek.

"És megszólal: na mit tudok? Mondom: hazamenni anyádhoz kurva gyorsan."

1 megjegyzés: