2009. április 20.

Charlotte Roche: Nedves tájak (10/2)


Már a megjelenés előtt kiszúrtam magamnak, de bár ne tettem volna. Borzalmas. Undorító.
A fülszöveg azt ígérte, hogy igazi pornóban lehet részünk, hát egyáltalán semmi normális szex nem volt benne, csak gusztustalanságok a higiéniáról.
A csaj 18 éves, a szülei elváltak, őket szeretné összehozni újra, amikor bekerül a kórházba egy végbél-műtét miatt. Igen. Ez van. Fura de erről szól az egész könyv. A műtétről, a lábadozásról, és ez még nem is lenne gond, ha a csaj nem lenne egy szélsőséges higiéniával megáldott személy.
Legszívesebben kidobnám a kukába.

A könyvről írták: EZT

19 megjegyzés:

  1. oh my GOD!! Ez azért már kicsit sokkoló! Már mindenféle szennyet (csúnyán: szart!) ki lehet adni és boltokban árulni??

    Fenébe is...Cenzúrát vissza!! Legyen már valami erkölcsi vagy legalább olyasféle szűrő szita amin nem tudnak kijutni a boltokba az ilyesféle wc-papírnak használható papírhalmazok!

    VálaszTörlés
  2. igen pontosan, ez tényleg egy nagy rakás szar
    persze nyíltan ír mindenről, amiről más eddig nem, na de ennyire? nagyon gáz

    másrészt ha ezt a szar kiadják, akkor az enyémet miért nem ? :(

    VálaszTörlés
  3. De te nem ilyesmiről írtál:) Úgyhogy joggal vethetjük fel a kérdést!!

    Ó Guttenberg, most forogna a sírjában, ha látná miféle szenny kerül ki a polcokra!!:D

    VálaszTörlés
  4. az enyémre legalább lehetne mondani hogy pornó, de ez? ez egy nagy szar.

    VálaszTörlés
  5. szar, szar... engem még a szarnál is jobban zavar, hogy baromira megtévesztő. Mert nincs ráírva, hogy ez valójában nem szex meg pornó, hanem testváladék a javából. Mondjuk az is biztos, hogy ezzel nem lehetne annyira jól eladni...Hányás az egész könyv meg a marketingje, úgy ahogy van...

    VálaszTörlés
  6. igen, jó szó: megtévesztő
    ráírják hogy pornó, és én aki szeretem a szexes könyveket megveszem. Erre azt kapom, hogy nem használ tampont, megeszi mindent váladékát, és inkább nem ragoznám tovább...
    Mert az, hogy pinázik, meg faszozik, és azt hogy szopás attól még nem lesz egy könyv pornó.
    Szex egyáltalán nincs benne, még egy jó kis fantázia sem. Egy nagy rakás mocsok az egész. KOmolyan nem lehet tiltakozni ellene valahogy? :D

    VálaszTörlés
  7. Hát, esetleg a kiadónak lehetne írni. Mondjuk nagyon kíváncsi lennék, hogy mit válaszolnának..(ja, most nézem, a Kelly adta ki. Ez egy szemét kiadó, elérni sem nagyon lehet őket. http://www.kellykiado.hu/ Már értek mindent.)

    VálaszTörlés
  8. írok is nekik, ennyi erővel az enyémet is kiadhatnák :D
    persze nem ezt írom meg most így elsőre, hanem elküldöm nekik a sajátomat :D

    VálaszTörlés
  9. Ejha, micsoda indulatok. Úgy látom, tényleg az az alapvető baj, hogy pornónak vetted meg, Ninetta. És teljesen egyetértek azzal, hogy félrevezető volt a beharangozás. Igaz, hajlamosak vagyunk sablonosan gondolkodni és a 18+ feliratra meg a testiségre úgy reagálni, hogy akkor ez valami szaftos pornó.
    Elolvastam a belinkelt cikket, nekem ez keltette fel az érdeklődésem igazán. Ha a cikk reális, akkor egy nagyon érdekes és aktuális (társadalmi vita) fontos része a könyv(amiből amúgy a szakdolgozatomat írtam), úgyhogy ha neked nem kell a könyv, felajánlhatnád jóáron :) Az email-címem tudod :)

    VálaszTörlés
  10. az egy dolog, hogy én tényleg azért vettem meg, mert pornónak hittem, de szerintem a cikk sem reális, mert a könyv nem erről szól. Vagy ha erről akkor nagyon szélsőségesen, ugyanis nem hinném, hogy a nőket majd attól fogják elfogadni, hogy valaki leírta, hogy megeszi a testváladékát, és hogy nem használ tampont.

    VálaszTörlés
  11. Megeszi a testváladékát?! -de miért? :S

    VálaszTörlés
  12. hát ez az, mert ő ilyen :D
    elolvastam én is a cikket, és igazából nem tudom összekapcsolni magát a könyvben leírtakat a nők társadalmi helyzetével :D
    Örülök h átvennéd a könyvet, még meglátom mi legyen vele, két emberke még el akarja olvasni a környezetemben és nem tudom, hogy megérné-e postaköltséget meg ilyeneket fizetni azért h megszabaduljak tőle :D

    VálaszTörlés
  13. Jól van, majd megszerzem.:) Amúgy az jutott eszembe, hogy nem pénzzel, hanem könyvvel fizetnék érte.

    VálaszTörlés
  14. hm... és mit ajánlasz helyette? :)

    VálaszTörlés
  15. Szia egy nő!

    Én átvenném a Bangkok tranzitot, ha még meg van neked....

    VálaszTörlés
  16. Ninetta, ismered L. K. Hamilton könyveit? http://dreamlandsburn.blogspot.com/2007/07/zrjel.html

    Az egyik könyvéről már írtam, a másik Anita Blake-sorozatra gondoltam. Nézz utána :)

    Andi,
    igen megvan, szívesen adom! lecriturefeminine@gmail.com címre ha írsz, megbeszéljük a részleteket :)

    VálaszTörlés
  17. Szia egy nő!

    Írtam neked emailt. :)

    Andi

    VálaszTörlés
  18. Én németül olvastam a könyvet. Nem bántam meg, hogy elolvastam, ez is egy tapasztalat! Egyébként, ha az emberek tudnának idegen nyelveket, akkor most nem nyavalyognának itt, mert szart olvastak. Mondjuk nem ártott volna elolvasni pl. a Stern véleményét stb., ahol részletesen leírják, hogy kb. miről van szó.

    VálaszTörlés
  19. Hát nem egy tiszakatás, kockázatok nélküli irodalom az biztos, de mégsem értem a felháborodást. Egyszerűen csak úgy tekint az ánuszára, mint nemi szervre, ami által sok örömet kap és a könyv ezen tájéka megpróbáltatásairól szól. Ha mindezt teszem azt a vaginájával kapcsolatban írta volna le, most sokan átéreznék. De szerintem abból kell kiindulni, hogy ő tudatosan provokálni akart, nyilván néhol eltúlozta, de ott meg kifejezetten ironikus. Nem udvarias regény (egyáltalán lehet olyat írni ebben a témában?), hanem álszent-ellenes és kellett már ilyen leírás is. Attól pedig még, hogy én sok olyasmit nem csinálok, mint a regény elbeszélő karaktere, még meg lehet őt a saját helyzetében érteni. Csak nem a saját higiniás szokásainakkal kell őt mérni. Így még azt is észre lehet venni benne, hogy kifejezetten szívhez szóló könyv a sorai közt. A könny is egy testváladék és mégis több annál. Nekem tetszett, igaz nem első olvasásra és azt sem mondom, hogy nem kavardott fel néha a gyomrom, de ez is egy hatás, egy stílusérték, ha úgy tetszik.
    Reni

    VálaszTörlés