2009. április 27.

Lawrence Block: A betörő, akit a szekrénybe zártak (10/7)


Újabb izgalmas történet Block tollából. Kedvenc betörőnk épp a fogorvosi székben hümmög, hiszen megszólalni nem tud, amikor amikor a fogorvos rátukmálja legújabb ötletét: rabolja ki az exfeleségét. Rengeteg ékszer van a birtokában. Bernie nem akarja, aztán mégis megállapodnak. Minden jól alakul csendes este, a nő elmegy otthonról. Betörőnk természetesen minden percet kihasznál és túl sokáig időzik a lakásban, a nő visszatér, Bernie a szekrénybe szorul.
Mire kiszabadul az ékszereknek hűlt helye és az exfeleség halott.
Nem ő az első számú gyanúsított ugyan, de hamarosan az lesz. Csatlakozik még újabb két hulla, egy rakat pénz és egy csinos asszisztens.
Mint mindig most is remek végjátékra számíthatunk. Minden a helyére kerül. Eddig ez volt a legjobb Block-könyv, amit olvastam. Érdekes, izgalmas és legfőképpen teljes mértékben érthető, hogy ki miért hol mit csinált és miért. Nem csak a leleményesség, de az átverés nagy művésze is betörő barátunk, akinek mindig ott a rendőrbarátja, akinek ha felvázolja a sztorit, mindig nyert ügye van.

4 megjegyzés:

  1. Köszi a jelölést a blognon! :)

    VálaszTörlés
  2. Feltettem a netre a vámpíros sorozat első három részét (egyelőre), ha esetleg érdekel, itt eléred:
    http://www.eladomakonyvem.hu/list.php?action=search&search=laurell%20k.%20hamilton&whatsearch=author&order=datetime&sort=asc&from=10&howmany=10

    (juharszirup néven:)

    VálaszTörlés
  3. aha láttam, majd meggondolom még:D
    jelen pillanatban egyre csak gyűlnek itthon a könyvek és nekem még nincs időm olvasni :D
    amúgy neked nem tetszett?

    VálaszTörlés