2009. április 22.

Stephen King - A mobil (10/6)


Még a múlt nyáron olvastam a horror-thiller Királyának nevezett King-től eme alkotást. Amúgy e horror nem az én műfajom. Nem érdekel különösebben, de miután láttam a moziban: "Az esemény" c. filmet, tudtam, hogy ezt a könyvet is el kell olvasnom, mert kb. hasonló a sztori. A film meg tetszett.
Főhősünk -Clayton Ridell- épp áll a fagylaltos kocsi elött Bostonban, amikor a körülötte lévő embereknek megcsörren a mobilja, majd hirtelen ezen alakok fura dolgokat kezdenek el művelni. Páldául: önpusztítás, egymás megtámadása, harapása, szinte örjöngő fenevadakká válnak az emberek.
A közlekedés megbénul, repülők zuhannak le, a káosz eluralkodik, hisz nagyon sok embernek van zsebtelója, akik egy frekvencián valami vírúst kapnak. Clay - mobil mentes -menekül egy másik szimpla fickóval és egy lánnyal, próbálnak biztonságba kerülni. Nem merik bekapcsolni a rádiót se mert fogalmuk sincs, hogy mi terjeszti az őrületet.
Clay megpróbál eljutni a családjához, de aggódik. Feleségének és fiának van mobilja. Közben a megfertőzött telefonembereket, mintha valami közös kollektív tudat irányítaná. Rémisztő ez egész.
Nekem speceil a könyv 3/4-e tetszett, izgalmas pörgős, nem tudni mi a fene lesz. Aztán a történet a vége felé már elég misztikus lesz, hülye képzelgéssekkel, és egy Chuck Norris féle akció jelenettel megspékelve.
Érdekes volt a könyv, de 6-nál többet nem érdemel. S az is biztos, hogy nem leszek nagy King rajongó, bár biztos vannak jobb regényei is.

4 megjegyzés:

  1. jesszus, olvastad a könyvet egyáltalán? a feleségének van mobilja?
    hmmm.
    rossz kislány!

    VálaszTörlés
  2. Olvastam...vagy ezt most hogy érted? rossz kislny? :)

    VálaszTörlés
  3. Az első 100 oldalig jutottam.. azóta a polcon van, talán majd ha már nem lesz mit olvasnom előveszem újra. :)

    VálaszTörlés
  4. röviden azért, mert a fülszövegben az szerepel, hogy főszereplő feleségének van telefonja.
    a könyvben viszont NINCS, és éppen ez a történet egyik mozgatórugója.
    erős a gyanúm tehát, hogy csak bebifláztad a fülszöveget és azt köpted vissza az olvasóknak.
    nagyon nem szép.
    ezért a hmm...

    egyébként check this (én olvastam a könyvet...):nennialolvas.freeblog.hu

    VálaszTörlés