2009. április 26.

Stephenie Meyer: New Moon-Új hold (10/9)


Nem is tudom hol kezdjem. Talán várnom kéne a vélemény-nyilvánítással, amíg mások is túljutnak rajta. Megígérem megpróbálom úgy leírni, hogy ne lőjjem le a poént, mint szoktam, ezért a könyv hátuljáról csemegézek.

Edward és Bella életének legszebb hónapjain vannak túl. Bella születésnapja közeledik és teljesen el van keseredve, hogy már 1 évvel idősebb lesz szerelménél. Alice szülinapi party-t szervez a számára, ami majdnem balul sül el. És innen indulnak a gondok. Edward olyat tesz, amire senki nem számított, Bella szinte belehal a fájdalomba. Ekkor persze előjött nálam is a "minden pasi szemét" gondolat.
Jacob Black ebben a könyvben jóval több szerepet kap, mint az elsőben, és biztos vagyok benne, hogy sokan a szívükbe fogják zárni az indián fiút. Engem mégsem hatott meg. Mint tudjuk Jacob az első pillanattól fogva szerelmes Bellába, de a lány csupán baráti szeretetet táplál iránta. Rengeteget lógnak együtt és ő lesz az aki kirántja Bellát a depresszióból. A kérdés csak az, hogy lesz -e barátságból szerelem? És ha igen, akkor elég erős -e a baráti szál ahhoz, hogy elfeledtesse az igazi nagy elsöprő szerelmet?

Jacob az igazi jófiú, aki nekem nem tetszik. Én a rosszfiú karakterre bukom, nekem a vérszívó Edward a zsánerem. Ez van.
Nagyon gyorsan haladtam előre, bár tény, hogy a közepén kiderülnek ugyan érdekes és megrázó dolgok, mégis kicsit langyosra sikerült számomra, de a vége a csúcs. Csak lapoztam és lapoztam és futottam együtt Bellával, izzadtam, vizes voltam, és kerestem, és kutattam, és másztam a szökőkútban, hogy helyrehozhassam Bellával együtt Alice és Rosalie hibáját...

Na remélem nem árultam el semmi lényegeset. Az értékelésem azért 9-es csupán, mert az első rész jobban tetszett. Itt sokszor zavaró, hogy az írónő próbálja megmagyarázni a dolgokat és ezáltal utal az Alkonyatra. Gondolom azért, hogy akik azt nem olvasták ebből is megérthesség, hogy mi miért történik, vagy ki kicsoda. Ráadásul Jacob nekem az Alkonyatban sem volt szimpi, nem tudom valahogy nem tetszik a karaktere. Egyrészt ha annyira tetszik neki a lány, akkor miért nem ment jobban utánna az első részben, most meg ilyen megalázónak érzem a szerepét vagy nem is tudom mi a jó szó, a végén meg egyenesen mérges lettem rá és innentől kezdve utálom :)
Csakis Edward kell, akármennyire is szemét volt ő is, mégis ő kell. Mert én is szeretem Bellával együtt :)

4 megjegyzés:

  1. Jacob nem jobb, mint Edward, sőt...

    VálaszTörlés
  2. szerintem sem, én nem is szeretem jacobot :D

    VálaszTörlés
  3. lécci írd le a végét is

    VálaszTörlés
  4. szokásos ömlengés, bella megtalálja edwardot megmagyaráz mindent és dúl a love :D ennyi

    VálaszTörlés