2009. március 27.

J. R. Ward: Éjsötét szerető (10/10)


Nagyon régóta szemeztem ezzel a sorozattal, és mikor végre az Bookline-nál megrendeltem a fantasztikus akciójuk keretében ( a negyedik részhez ajándékba kaptam az első hármat) egyből rá is vetettem magam. Nem feleslegesen. Az alkonyat után kicsit féltem, hogy lesz e vajon annyira jó a vámpíros sztori, mint ott, de nem csalódtam. Itt sem ölik halomszámra az embereket, de itt külön társadalmuk van, amit a Fekete Tőr Testvériség tagja védenek. Élükön Wrath-al, akiről amúgy legendák keringenek, hogy lehet nem is él már, hiszen nem volt hajlandó a népe élére állni és királyként viselkedni. Az emberekkel amúgy jól megférnek, nem isznak emberi vért, mert az nem ad nekik elég erőt, hanem egymás vérét használják. A feleség-férj szerepek itt is megvannak, csak kicsit máshogy hívják őket (fél és parancsoló), de ugyanúgy esznek rendes ételt is, öltözködnek, buliznak. De ők érzékenyek a napfényre - nem úgy mint az Alkonyatban - itt ők nem mehetnek egyáltalán ki nappal, mert elégnek. Az utóbbi időben egyre jobban kezdett megcsappanni a vámpír társadalom, mert az alantasok üldözik őket. Ezek már nem emberek, hanem lélek nélküli élőhalottak, akiknek - vicces ugyan, de - babahintőpor szaguk van.

Wrath megismerkedik Beth-el, mert a lány apja megkérte, hogy viselje gondját. Innen indul a történtet. Beth-nek fogalma sem volt róla egész életében, hogy félig vámpír, nehezen tudja elfogadni. Wrath-al sincs egészen tisztába, nem tudja eldönteni, hogy megbízhat-e a férfiben vagy sem, de azt tudja, hogy olyan szenvedély és vágy vonzza hozzá, aminek nem tud ellenállni. Kettejük kialakuló szerelméről, fantasztikus szeretkezéseikről szól ez a kötet. Egyáltalán nem félelmetes, azért mert vámpírok vannak benne, sőt inkább szórakoztató. Akiknek tetszett az Alkonyat, azoknak bátran merem ajánlani, mert ez a könyv is tele van túlfűtött érzelmekkel, szerelemi vallomásokkal, hiszen az igazi férfinek, nem csak erősnek kell lennie, hanem az érzelmeit is ki kell tudnia mutatni.

12 megjegyzés:

  1. hát asszem ezt nem olvasom el :(

    VálaszTörlés
  2. dedede olvasd annyira jó
    miért nem akarod elolvasni?

    VálaszTörlés
  3. nemtom, ez a vámpíros sztori nem nagyon fogott meg....

    VálaszTörlés
  4. a szerelmes sztorikat szereted? meg a lágy szexet? mert akkor tetszeni fog :) ajj de mennyire :)

    VálaszTörlés
  5. az oké, csak a vampír nem passzol nekem hozzá :)

    VálaszTörlés
  6. akkor vedd úgy hogy nem is vámpír:D

    VálaszTörlés
  7. Én most kaptam meg születésnapomra az Éjsötét Szeretőt. Reggel el is kezdtem olvasni a vonaton. :p

    Imádom az Twilight sorozatot(a New Moont tegnap fejeztem be^^).
    Alapjáraton vonzódom a vámpíros történetekhez, és még így az elején járva is elmondhatom, hogy végül is tetszik a történet, de azt hiszem nem lesz kedvenc, a Twilighthoz nem is hasonlítható. ><

    VálaszTörlés
  8. nekem mind a kettő tetszett, de az Alkonyat akkor is jobb :) az újhold is nagyon jó de azért látom a különbséget

    VálaszTörlés
  9. valaki eltudná nekem küldeni az éjsötét szeretőt..?mert a twiligt részeit már olvastam meg az evernigtot is, és a rövid leírás alapján ez is nagyon érdekelne.. elég ha valaki leírja nekem hogy hol lehet letölteni.. elöre is köszi

    VálaszTörlés
  10. Szia!
    Én csak egyet tudok veled érteni. Akinek tetszett az Alkonyat, az szeretni fogja. Kicsit pikánsabb... :P Én még csak az első kötetnél tartok, de már imádom!
    eka73

    VálaszTörlés
  11. Szia!

    Én is fannak érzem magam, a fekete tőr testvériség második részét olvasom éppen, de asszem folyt. köv. lesz! ja és a twilight 3 része is olvasva van! 7ny7 :)

    VálaszTörlés
  12. szijja!
    tudsz egy olyan oldalt ahol az egész kötet fent van? mert én még nem olvastam, de nagy kedvem lett hozzá! :)

    VálaszTörlés